Vaříme cvalem s Michalem: Kuřecí s čokoládovou omáčkou! Kuchař Michal se inspiroval v Mexiku a vytvořil výborné rychlé jídlo...
Chilli a čokoláda – dvě suroviny, které dokážou z obyčejného jídla vytvořit totální delikatesu. Šéf kuchyně Aha! pro ženy Michal Řezáč se inspiroval mexickou kuchyní. Kuřecí maso naložil do omáčky mole, k jídlu přidal čokoládu a výsledek byl přímo famózní. Jako přílohu použil čočkové placky z minula, ale k jídlu se hodí i různě upravené brambory nebo třeba rýže.
POTŘEBUJETE:
✔ 1 lžíci arašídů
✔ 6 sušených meruněk
✔ ½ cibule
✔ 3 stroužky česneku
✔ 1 papriku
✔ 1 rajče
✔ 1 chilli papričku
✔ 600 g kuřecích stehenních řízků
✔ olej
✔ 5 čtverečků čokolády na vaření
✔ sezamová semínka
JAK NA TO:
1. Do misky od ručního mixéru dáme lžíci arašídů.
2. Přidáme pokrájené sušené meruňky.
3. Omytá rajčata pokrájíme a přidáme do misky.
4. Přidáme na kousky nakrájenou papriku, nakonec vložíme pokrájenou cibuli a oloupaný česnek.
5. Přidáme chilli papričku, vše rozmixujeme a vytvoříme marinádu.
6. Kuřecí maso pokrájíme na kousky.
7. Naložíme ho do marinády a dáme na hodinu do lednice.
8. Pak dáme na pánev a orestujeme, zakapeme olivovým olejem.
9. Přidáme nasekanou čokoládu, necháme ji rozpustit. Ozdobíme semínky.