Vaříme cvalem s Michalem: Kuchař Michal se pustil do málo používaného skopového masa a uvařil jehněčí plátky se špenátem!
Zatímco v jižních zemích je skopové maso běžnou záležitostí, u nás se na něj neprávem zapomíná. Maximálně se připravuje na Velikonoce a tím to končí. Šéfkuchař Aha! pro ženy Michal Řezáč se rozhodl to napravit a připravil rychlé a jednoduché jídlo z jehněčího, které můžete vyzkoušet už nyní. Přílohu tentokrát nechal na fantazii každého – mohou to být bramborové knedlíky, vařené brambory nebo třeba špecle.
POTŘEBUJETE:
✔ 8 jehněčích plátků
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ rozmarýn
✔ 1 cibuli
✔ 300 g listového špenátu
✔ 5 stroužků česneku
✔ olivový olej
JAK NA TO:
1. Jehněčí plátky osolíme a opepříme, dáme je na pánev s rozpáleným olejem.
2. Přidáme dva oloupané stroužky česneku a snítku rozmarýnu a maso opékáme z obou stran.
3. Mezitím si najemno nakrájíme cibuli a nasekáme česnek.
4. V hlubší pánvi s rozpáleným olejem cibuli a česnek orestujeme.
5. Přidáme špenát, podusíme a podle chuti osolíme a opepříme.