Vaříme cvalem s Michalem: Uzené tofu s rýží a fazolemi. Kuchař Michal opět podlehl vábení vegetariánské kuchyně...
Dříve se masitá jídla vařila hlavně v neděli nebo na svátek, přes týden se jedly luštěniny, brambory a další bezmasé pokrmy. Šéf kuchyně Aha! pro ženy Michal se k této tradici vrátil, zabrousil do receptů z vegetariánské kuchyně a připravil zdravou a chuťově zajímavou dobrotu z červené rýže, fazolí mungo, zeleniny a uzeného tofu. Vezměte si z něho příklad…
POTŘEBUJETE:
✔ 500 g červené rýže (uvařené)
✔ 500 g fazolí mungo (uvařených)
✔ 1 cibuli
✔ 1 mrkev
✔ 1 papriku
✔ 200 g uzeného tofu
✔ 100 g másla
✔ sůl
✔ olej
JAK NA TO:
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
2. Mrkve očistíme a nakrájíme na tenké hranolky, papriku na proužky.
3. Vše dáme do pánve na rozpálený olej a orestujeme.
4. Uzené tofu si nakrájíme na větší kostky.
5. Do zeleniny přidáme uvařenou rýži, fazole a tofu, promícháme, podle chuti ještě osolíme.
6. Nakonec přidáme kousky másla pro zjemnění a podáváme například s listy rukoly.
Dobrou chuť!