Vaříme cvalem s Michalem: Barevná nádivka. Kuchař Michal upekl vylepšenou velikonoční klasiku.
Nádivka z uzeného masa a zelených kopřiv, to je velikonoční klasika už od dob našich prababiček. Šéf kuchyně Aha! pro ženy Michal si ale, jak je jeho zvykem, tradiční recept trochu upravil po svém. Jeho nádivka je barevná a velmi dobrá. Potěšte svou rodinu novým originálním velikonočním jídlem.
POTŘEBUJETE:
✔ 200 g anglické slaniny
✔ 1 cibuli
✔ 3 stroužky česneku
✔ ½ červené papriky
✔ 2 hrsti listového špenátu
✔ 3 vejce
✔ 5 rohlíků
✔ 2 lžíce smetany na vaření
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ tuk a strouhanku na formu
JAK NA TO:
1. Slaninu nakrájíme na kousky a dáme do pánve rozškvařit.
2. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek.
3. Orestujeme a přidáme na kostičky nakrájenou papriku.
4. Mezitím si rohlíky nakrájíme na větší kousky.
5. Dáme do mísy, přidáme nasekaný špenát a zeleninu z pánve.
6. Rozklepneme vejce, podle chuti osolíme a opepříme.
7. Přilijeme smetanu a promícháme.
8. Do vymazané a vysypané formy nádivku rozložíme a pečeme při 180 °C cca 25 minut.
A je hotovo, dobrou chuť!