Krémové polévky zdravě: Zkuste je zahustit jíškou bez mouky a tuku!
Musíte dodržovat bezlepkovou dietu nebo se zkrátka jen chcete stravovat zdravě? Máte dilema, čím zahustit některé polévky či omáčky? Pak se vám jistě bude hodit recept na jíšku bez mouky aa tuku od naší čtenářky Ivany z Prahy 9.
POTŘEBUJETE:
✔ 300 g bílých fazolí
✔ 300 g čočky
✔ kurkuma a uzená paprika podle chuti
✔ sůl
✔ česnek
JAK NA TO:
1. Luštěniny namočíme na 2 až 3 hodiny do vody, po této době je propereme a znovu namočíme. Přidáme uzenou papriku, kurkumu, česnek a vaříme doměkka.
2. Po této době promícháme a rozmixujeme. Vložíme do mističek, necháme vychladnout a vložíme do mrazáku.
3. Používáme místo jíšky především do zeleninových polévek. Zavaříme ji do polévky a nakonec vhodíme do polévky již jen kousek másla.