Pečený krůtí krk v marinádě podle Hany Svatuškové skvěle chutná s bramborovými noky!
Na pečeném krůtím krku si pochutnáte víc, než si myslíte. Zvlášť, když jej naložíte do marinády!
POTŘEBUJETE:
1 krůtí krk
3 větší cibule
Na marinádu:
6 stroužků česneku
1 lžíci olivového oleje
1 lžíci sójové omáčky
1 lžičku mleté uzené papriky
sůl
1 lžičku nakrájených chilli papriček
2 lžíce rajčatového pyré
JAK NA TO:
Suroviny na marinádu smícháme a rozmixujeme. Naložíme do ní pokrájený krůtí krk a necháme alespoň dvě hodiny odležet. Do zapékací mísy rozložíme na kolečka nakrájenou cibuli, poklademe krůtími krky s částí marinády, podle potřeby podlijeme vodou a pečeme ve vyhřáté troubě zhruba 45 minut. Podáváme s bramborovými noky.