Zdá se vám krůta příliš suchá? Připravte si ji s vepřem na zelenině podle Anny Šušlákové
Tak toto krůtí maso růzhodně suché nebude. Vepřový bok mu totiž dodá ten správný říz.
POTŘEBUJETE:
500 g krůtího stehna bez kůže a kosti
500 g libového vepřového boku
3 řapíky řapíkatého celeru
1 mrkev
2 cibule
1 palici česneku
sůl
mletý pepř
2 lžičky směsi koření na vepřovou pečeni
1 lžičku mleté sladké papriky
JAK NA TO:
Maso omyjeme a osušíme. Zeleninu oloupeme, celé stroužky česneku dáme do pekáče. Přidáme na kousky nakrájenou cibuli a řapíkatý celer. Mrkev nastrouhanou na hrubší nudličky. Osolíme, opepříme a zeleninu promícháme. Na zeleninu položíme maso, které osolíme a posypeme kořením smíchaným s mletou paprikou. Podlijeme trochou vody a vložíme do vyhřáté trouby na 220°C pečeme asi 20 minut, poté snížíme teplotu na 180°C a za občasného polévání masa výpekem pečeme doměkka. Měkké maso vyndáme z pekáče, udržujeme v teple. Výpek i se zeleninou slijeme do nádoby, ve které vše rozmixujeme ponorným mixérem. Přílohu si každý zvolí dle své chuti.