Chilli, smetana a sušená rajčata. To je marinovaný kuřecí steak podle Anny Šušlákové
Také kuřecí steaky chutnají skvěle, když je předem naložíte do marinády. Zkuste třeba tu ze sušených rajčat, kysané smetany a chilli papriček!
POTŘEBUJETE:
500 g kuřecí řízků
3 lžíce oleje ze sušených rajčat
2 lžíce světlého balsamico krému
6 sušených rajčat
1 chilli papričku
2 lžíce zakysané smetany
sůl
citronový pepř
čerstvé bylinky (oregano, bazalku, tymián)
½ lžičky silně pálivého feferonkového krému
JAK NA TO:
Z uvedených surovin vymícháme marinádu a naložíme do ní maso, které předem omyjeme, osušíme a uděláme do něj zářezy. Prohněteme, přikryjeme fólií a necháme odpočívat aspoň dvě hodiny. Steaky grilujeme dozlatova nebo je můžeme opéct na steakové pánvi.