Vyrobte si domácí klobásky a šup s nimi na gril. To je recept podle Otto Pláška!
Nejlepší klobásky jsou zaručeně domácí. Vyrobte si je, a pak dejte na gril. Nebudete rozhodně zklamaná.
POTŘEBUJETE:
vepřové maso
hovězí maso
špek
králičí maso
tvrdý sýr
mletou sladkou papriku
drcený kmín
sůl
mletý pepř
majoránku
česnek
vepřová střívka
JAK NA TO:
Střeva propláchneme a necháme ve vodě. Různé druhy masa si zkombinujeme podle svých chutí. Maso si pomeleme najemno i nahrubo a smícháme s kořením podle chuti. Do některých směsí masa, nejlépe těch méně pikantních, vmícháme strouhaný sýr. Na 1 kg masové směsi je vhodné použít asi tak 45 gramů směsi koření, včetně již obsažené soli, které by mělo být cca ½ směsi tedy kolem 20 gramů. Dobře ručně promíchat a pak jen čekat na vynikající chuťový zážitek. Naplníme pomocí mlýnku do připravených střev a můžeme ihned grilovat. Jde o velmi překvapivé a chutné grilování.