Grilovat nemusíte jen maso! Zkuste plněnou cuketu podle Ivany Černé!
Grilovat nemusíte jenom maso. Skvělou pochoutkou je totiž i grilovaná cuketa!
POTŘEBUJETE:
1 velkou cuketu
150 g hříbků
1 lžíci sádla
3 vejce
houbové koření
nasekanou petrželku
sůl
mletý pepř podle potřeby
4 rajčata
1 chilli papričku
1 červenou cibuli
1 lžičku hnědého cukru
2 lžíce nastrouhaného čedaru
JAK NA TO:
Cukety omyjeme, lžící vydlabeme dužinu, kterou pokrájíme na kostičky. Na sádle podusíme pokrájené plátky hub, přidáme špetku houbového koření, pokrájenou dužinu z cukety, vejce, zamícháme a vše podusíme. Podle chuti přidáme sůl a pepř. Touto směsí plníme vydlabané cukety. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme, povaříme je s cukrem, nasekanou chilli papričkou a červenou cibulí na salsu. Tou vše pokapeme a dáme do předehřáté trouby na plech pokapaný olivovým olejem. Když cuketa trochu změkne, dáme ji pod gril na 200 °C. Nakonec posypeme nastrouhaným čedarem, necháme sýr roztavit a podáváme.