Inspirace k obědu: Hovězí nudličky Stroganov podle Martiny Antalové
Některé recepty zlrátka nezklamou. Mezi ty patří i hovězí nudličky Stroganov podle Martiny Antalové.
POTŘEBUJETE:
800 g hovězí pečeně z kýty
2 cibule
100 g másla
400 g sterilovaných žampionů
1 lžíci rajčatového protlaku
sůl
mletý pepř
250 ml smetany ke šlehání
JAK NA TO:
Do kastrolu dáme rozehřát máslo, přidáme pokrájenou cibuli a orestujeme. Přidáme maso pokrájené na nudličky, také orestujeme, zalijeme trochu vodou rozmíchanou s protlakem a dusíme do poloměkka. Přidáme žampiony, osolíme, opepříme a promícháme. Přilijeme smetanu a zvolna asi 10 minut povaříme. Podáváme s rýží a pokrájenou kyselou okurkou.