Těstoviny, portské a hovězí. To jsou tagliatelle s hovězím masem podle Veroniky Poláčkové
Spojení portského vína, mletého masa, těstovin a parmezánu? To je kombinace, které nemůžete odolat!
POTŘEBUJETE:
400 g mletého hovězího masa
100 ml portského vína
1 velkou cibuli
2 bobkové listy
sůl
mletý barevný pepř
150 g žampionů
200 g sterilovaných červených fazolí s kukuřicí v pálivé omáčce
olivový olej
strouhaný parmazán
JAK NA TO:
Na hlubší pánev si dáme trochu olivového oleje, na kterém osmažíme mleté hovězí maso. K masu přilijeme víno, které necháme vyvařit. Dále přidáme bobkové listy, sůl, pepř, nahrubo nakrájenou cibuli, očištěné na plátky nakrájené žampiony, promícháme a vše krátce podusíme. Na konec ke směsi přidáme fazole s kukuřicí v pálivé omáčce a prohřejeme. Podáváme s těstovinami tagliatelle a posypané strouhaným parmazánem.