Rybí specialita na gril: Kapří karbanátky podle Josefa Bartuška!
Znáte karbanátky z kapra? Pokud ne, rozhodně stojí za to je vyzkoušet!
POTŘEBUJETE:
1 menší kapr
3 stroužky česneku
sůl
mletý pepř
směs koření na ryby
1 cibuli
petrželovou nať
3 lžíce solamylu
2 vejce
olej na potření
JAK NA TO:
Očištěného kapra zbavíme páteře a větších žeberních kostí, které se dají vytáhnout. Takto vykostěné filety pomeleme na masovém strojku. Potom přidáme sůl, mletý pepř a rybí koření, cibuli nakrájenou na kostičky, prolisovaný česnek, vejce, nasekanou petrželku a solamyl. Vše smícháme a necháme odležet aspoň 2 hodiny. Utvoříme placičky, které grilujeme na olejem potřeném lávovém kameni z obou stran.