Spojte lečo a maso a máte pikantní hovězí závitky na leču podle Ivany Černé
Lehce pikatní, a přitom velmi zajímavé spojení leča a hovězích závitků.
POTŘEBUJETE:
4 plátky hovězího zadního
180 g Váhalovy slaniny
400 g sterilovaného zeleninového leča
1 vejce uvařené natvrdo
2 velké kyselé okurky
4 plátky zauzené šunky
špek
mletý pepř
mletou uzenou papriku
sůl
1 lžíci dijonské hořčice
3 cibule
solamyl
masový vývar
JAK NA TO:
Plátky masa kuchyňsky upravíme, jemně naklepeme a na krajích nařízneme. Potřeme hořčicí, posypeme uzenou paprikou. Na maso klademe kolečko jemné zauzené šunky, kousek špeku, čtvrtku uvařeného vejce a proužek okurky. Zavineme a závitek uchytíme po stranách párátky, opepříme a posypeme ještě malinko uzenou paprikou. Slaninu pokrájíme na malé kousky, orestujeme ji na oleji a přidáme zpěnit dvě až tři pokrájené cibule. Když cibule zhnědne, zalijeme ji vývarem, aby se tmavá barva cibule pěkně rozložila a vydusil se nám tuk. Pak až vložíme orestovat závitky. Necháme maso pěkně zatáhnout ze všech stran. Přidáme zeleninové lečo, promícháme s orestovanými závitky a nakonec podlijeme vývarem. Vložíme do předem vyhřáté trouby vydusit na cca 45 minut při 170 °C. Když je maso měkké, poprášíme vydušenou šťávu malinko solamylem, necháme provařit, podle potřeby dochutíme a podáváme s rýží nebo houskovými knedlíky.