Klasika, která nezklame: To je hovězí s houbami podle Veroniky Poláčkové
Klasický recept, který nikdy nezklame! Hovězí na houbách chutná vždycky.
POTŘEBUJETE:
500 g zadního hovězího masa
120 – 150 g čerstvých hlaviček hub
sádlo
1 střední cibuli
sůl
mletý pepř
hladkou mouku
JAK NA TO:
Hovězí maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Maso mírně naklepeme, osolíme a opepříme. V hrnci rozpustíme sádlo, na kterém krátce osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Na cibulový základ dáme okořeněné hovězí plátky a osmažíme z obou stran. Osmažené maso dusíme pod pokličkou ve vlastní šťávě. Když se nám šťáva začne vypékat, podlijeme maso horkou vodou a dusíme do poloměkka. Zhruba po hodině vaření přidáme k masu nakrájené houby. Když máme maso měkké, vyndáme ho na talíř a uchováme v teple. Omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou s vodou, dochutíme a čtvrt hodiny povaříme. Potom do omáčky vrátíme maso, prohřejeme a můžeme podávat s rýží nebo kynutým knedlíkem.