Borůvky, brusinky a tymián. Připravte si krůtí játra podle Ivany Černé!
Krůtí játra na tymiánu jsou neobvyklá a budete se divit, jak skvěle chutnají!
POTŘEBUJETE:
300 g krůtích jater
2 lžíce kompotovaných borůvek
2 lžíce kompotovaných brusinek
150 ml červeného vína
sůl
mletý pepř
směs koření na divočinu
olej
1 cibuli
1 lžičku mleté uzené papriky
2 lžičky solamylu
1 kuřecí bujón
3 snítky tymiánu
JAK NA TO:
Krůtí játra kuchyňsky upravíme a potřeme je směsí z uzené papriky, sójové omáčky, soli, pepře, kapky oleje a divoké koření. V této směsi necháme játra v chladu asi 1 – 1,5 hodiny. Krůtí játra, vyndaná z marinády, zprudka orestujeme na rozehřáté oleji na pánvi z obou stran, dokud nepustí šťávu. Játra pak vyjmeme z pánve a dál udržujeme v teple. Do výpeku z krůtích jater, vsypeme pokrájenou cibulku, přihodíme větvičky tymiánu, zamícháme, zalijeme vodou s kuřecím bujónem, zalijeme červeným vínem a necháme probublat na pár minut. Sundáme stranou, vše přecedíme přes síto, tekutou omáčku vrátíme do pánve, přidáme borůvky a brusinky s trochou šťávy z kompotu, necháme probublat a zahustíme solamylem, smíchaným s vodou. Takto upravenou salsu pak vyredukujeme do krémové a lesklé konzistence. Podáváme na ohřátém talíři s tymiánovou rýží.