Opravdu křupavá krůtí křídla v marinádě. To je recept podle Otto Pláška
Milujete chuť křupavých křidýlek? Pak zkuste ta marinovaná podle Otto Pláška.
POTŘEBUJETE:
4 krůtí křídla
směs koření na drůbež
500 ml drůbežího vývaru
sůl
mletý pepř
kmín
máslovou jíšku
JAK NA TO:
Krůtí křídla rozdělíme v kloubu na porce. Jednotlivé porce křídel osolíme a okořeníme směsí. Do pekáče vedle sebe naskládáme porce, které lehce podlijeme vývarem. Pekáč přikryjeme a pečeme na střední teplotu cca 60 minut. Poté odkryjeme, ještě lehce podlijeme vývarem a pečeme ještě dalších 30 minut na barvu a křupavost. Jakmile jsou křídla měkká a křupavá, tak je vyjmeme a udržujeme v teple. Výpek scedíme, přivedeme k varu a dle potřeby jen lehce zahustíme máslovou jíškou. Necháme 10 minut provařit do hladka. Poté omáčku dochutíme ještě případně solí, pepřem a zjemníme oříškem másla. Podáváme s vařenou rýží nebo bramborem.