Vaříme cvalem s Michalem: Fettuccine s řapíkatým celerem - Rychlé a zdravé těstoviny pro děti i dospělé
S těstovinami uspějete vždy! Jsou lehké, rychle hotové, a když se uvaří se zeleninou, jedná se o zdravé jídlo. Šéfkuchař Aha! pro ženy Michal připravil neobvyklý recept na italské fettuccine (široké vaječné nudle pocházející z oblasti Říma) s řapíkatým celerem a mrkvovou natí. Do půl hodiny máte na stole fantastickou pochoutku!
POTŘEBUJETE:
500 g fettuccine
1 středně velkou cibuli
200 g řapíkatého celeru
1 svazek mrkvové nati
150 g másla
sůl
mletý pepř
zeleninový vývar
100 g sýra Pecorino
1. Fettuccine uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly uvařené na skus (cca 8 – 10 minut).
2. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Omytý řapíkatý celer nakrájíme na asi půlcentimetrové kousky, omytou mrkvovou nať nasekáme.
3. Na pánvi rozpálíme kousek másla, orestujeme na něm cibuli, pak přidáme celer a opečeme.
4. Přidáme zbylé máslo a nasekanou mrkvovou nať, orestujeme. 5. Osolíme, opepříme a podlijeme trochou vývaru. Chvíli podusíme.
6. K zelenině přidáme nastrouhaný sýr Pecorino (asi 2 lžíce).
7. Těstoviny promíchíme se zeleninou, na talíři ozdobíme plátky sýra Pecorino a podáváme.
Michal, šéfkuchař Aha! pro ženy
Michal Řezáč (35) se profesi kuchaře věnuje od roku 1997, působil v restauracích U Schnellů, Vojanův dvůr či Potrefená husa, v Pizzerii Grosseto a Pizza Coloseum. Právě podniká v areálu Eagles Baseball & Softball, kde provozuje clubhouse.