Letní zelenina: Grilované kukuřičné klasy
POTŘEBUJETE:
6 klasů cukrové kukuřice s listy
1 chemicky neošetřenou limetku
2 lžíce hnědého cukru
150 ml krémového kokosového mléka
sůl
Kukuřičné klasy i s listy povaříme asi 10 minut ve slané vodě. Pak je vyndáme a necháme okapat. Limetkovou kůru jemně nastrouháme, dužinu nakrájíme na malé půlměsíčky. Do rozehřátého hrnce dáme cukr, mícháme a necháme ho rozpouštět, dokud není zkaramelizovaný. Poté přidáme kokosové mléko a najemno nastrouhanou kůru a vše necháme na mírném plameni vařit 5 – 10 minut. Listy kukuřičných klasů stáhneme dolů a svážeme do uzlíku, vznikne nám tak »rukojeť«, za kterou můžeme klas držet, jako dřívko u zmrzliny. Položíme kukuřici na gril, potřeme kokosovo-limetkovou tekutinou a podle teploty grilujeme 5 – 15 minut dozlatova. Podle potřeby znovu potřeme marinádou. Dochutíme solí a servírujeme s limetkovými půlměsíčky.
Více zeleninových receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 28.