Nepečení dezerty: Cheesecake ve skleničce
POTŘEBUJETE:
500 g jahod nebo malin
100 g cukru krystal
200 g zakysané smetany
100 g tvarohu
250 g smetany ke šlehání
1 vanilkový cukru
2 lžíce moučkového cukru
200 g máslových sušenek
70 g másla
V robotu smícháme zakysanou smetanu s tvarohem, smetanou ke šlehání, moučkovým a vanilkovým cukrem. Sušenky rozdrtíme a vmícháme do rozpuštěného másla. Ovoce dáme na pánev, posypeme krystalovým cukrem a povaříme. Necháme vychladnout. Na dno skleničky dáme ovocnou vrstvu, na ni krém a navrch sušenky. Vrstvy zopakujeme a horní ozdobíme ovocem. Podáváme vychlazené.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 29.