Ledové mlsání: Zmrzlá Charlotta

POTŘEBUJETE:
400 g mražených jahod
300 ml smetany ke šlehání (33%)
120 g čokoládové polevy
cukrářské piškoty, trubičky nebo sušenky
5 lžic moučkového cukru
Tři čtvrtiny mírně rozmražených jahod rozmixujeme společně s cukrem a vmícháme smetanu. Hmotu nalijeme do plastové misky, překryjeme fólií a necháme 2 – 3 hodiny mrazit. Rozvírací dortovou formu vyložíme potravinovou fólií tak, aby přečnívala asi 5 cm přes okraj. Formu po obvodu vyložíme piškoty a slepíme je k sobě rozehřátou čokoládovou polevou. Mraženou jahodovou hmotou naplníme střed dortu, ozdobíme ji zbylými jahodami a mrazíme další 4 hodiny. Charlottu opatrně vyjmeme z formy, její spodní část potřeme zbylou rozehřátou čokoládovou polevou a ještě hodinu mrazíme.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 30.