Houby: Houby v bylinkovém nálevu

POTŘEBUJETE:
500 g hub
2 stroužky česneku
3 snítky rozmarýnu
3 snítky šalvěje
500 ml bílého vinného octa
sůl
4 bobkové listy
400 ml olivového oleje
Zavařovací sklenice vysterilizujeme a necháme je dnem vzhůru okapat. Houby očistíme, otřeme, nakrájíme na plátky, česnek oloupeme a rovněž nakrájíme na plátky. Bylinky opereme a osušíme. V hrnci přivedeme k varu ocet s 200 ml vody a lžičkou soli. Přidáme houby a česnek a na mírném ohni necháme asi 10 minut probublávat. Slijeme a necháme okapat. Houby, česnek, bylinky a bobkový list dáme do připravených sklenic, zalijeme vše olivovým olejem a necháme minimálně týden uležet v chladu a temnu (ne v chladničce).
Více recptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 31.