Užijme si grilování: Žebra v rajčatové marinádě
POTŘEBUJETE:
500 g vepřových žeber
sůl
Na marinádu:
1 cibuli
2 lžíce vody
2 lžíce oleje
450 g kečupu
80 g třtinového cukru
3 stroužky česneku
15 ml jablečného octa
1 lžíci rajčatové omáčky
1 lžíci worcesterské omáčky
½ lžičky kajenský pepř
1 lžičku hořčice
2 lžičky drceného pepře
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky, v míse smícháme s ostatními surovinami na marinádu a ručním mixérem rozmixujeme. Žebra omyjeme, důkladně osušíme a potřeme je marinádou, v níž ej necháme přes noc. Grilujeme na rozehřátém grilu asi hodinu doměkka a dohněda. Podle chuti osolíme.
Více receptů na grilované dobroty najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 32.