Houby: Houbová fritatta
POTŘEBUJETE:
500 g různých lesních hub
1 svazek jarní cibulky
1 svazek petrželky
5 listů černobýlu
100 g ovčího sýra
8 vajec
80 ml mléka
sůl
mletý pepř
2 lžíce másla
4 lžíce olivového oleje
Houby očistíme, odkrojíme měkké části a nakrájíme je na plátky. Bílou a světle zelenou část jarní cibulky nakrájíme na kousky, listy petrželky a černobýlu nasekáme. Sýr nastrouháme. Rozkvedláme vejce, mléko, sůl a pepř. Vmícháme bylinky a sýr. Ve velké pánvi rozehřejeme vždy trochu másla a olivového oleje a houby po částech osmažíme na prudkém ohni a vyjmeme. Na zbylém oleji zpěníme jarní cibulku, přidáme houby a zpěníme. Přelijeme vaječnou směsí s bylinkami. Držadlo pánve obalíme silnou vrstvou alobalu a fritattu dáme do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme do ztuhnutí asi 10 minut. Hotovou fritattu zdobíme bylinkami a podáváme s čerstvým zeleninovým salátem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 31.