Ledové mlsání: Borůvkový dort
POTŘEBUJETE:
6 velkých žloutků
200 g cukru krystal
1 hrnek krémové kokosové smetany
2 hrnky smetany ke šlehání
200 g čerstvých borůvek
Vaječné žloutky a 150 gramů cukru dáme do ohnivzdorné mísy, kterou položíme na hrnec s mírně vroucí vodou tak, aby se mísa nedotýkala vody. Směs šleháme elektrickým šlehačem, aby byla tuhá, ale nadýchaná. Pak ji sejmeme z ohně a dáme stranou. Kokosovou smetanu a smetanu ke šlehání vyšleháme na tuhou směs, kterou pak vmícháme do vaječné hmoty. Dobře propojíme. Nalijeme ji do dortové formy o průměru 20 cm, jemně vmícháme 100 gramů borůvek a uhladíme. Dáme na 30 minut do mrazáku. Zbylé borůvky rozmixujeme, propasírujeme do kastrůlku, přidáme zbylý cukr a na mírném ohni vaříme, až se cukr rozpustí. Dále vaříme asi 7 minut, aby směs zhoustla. Sundáme z ohně a necháme zcela vychladnout, pak ji vmícháme do dortu. Necháme ztuhnout přes noc. Povrch můžeme ozdobit borůvkami.
Více nápadů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 30.