Polévky chutnají i v létě: Cuketová polévka
POTŘEBUJETE:
1 lžíci přepuštěného másla
1 lžíci olivového oleje
1 bílou cibuli
2 stroužky česneku
600 g cukety
700 ml zeleninového vývaru
sůl
pepř
200 g sýru Feta
V hrnci rozehřejeme přepuštěné máslo společně s olivovým olejem. Přidáme najemno nasekanou cibulku s utřenými stroužky česneku a restujeme na středním plameni cca 6 minut. Cuketu omyjeme, nakrájíme na kolečka a přidáme do hrnce. Restujeme cca 10 minut a pak zalijeme zeleninovým vývarem. Hrnec přiklopíme pokličkou a polévku vaříme 10 až 15 minut, dokud cuketa není zcela měkká. Polévku odstavíme, necháme vychladnout a rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme solí a pepřem a podáváme s nahrubo rozdrobenou fetou.
Více receptů na polévky najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 33.