POTŘEBUJETE: 250 ml smetany ke šlehání 20 g kakaa 20 g krupicového cukru 8 cukrářských piškotů 4 malé banány 100 g tmavé čokoládové polevy
½ citronu
Smetanu vaříme s prosátým kakaem a cukrem. Uložíme do chladničky na 4 hodiny nebo do druhého dne. Pak vyšleháme pevnou pařížskou šlehačku a nastříkáme ji cukrářským sáčkem na piškoty. Banány rozkrojíme našikmo na poloviny, čokoládovou polevu rozpustíme v horké vodní lázni a banány do ní zčásti namočíme. Položíme je na pečicí papír a necháme ztuhnout. Nenamočené části banánů potřeme citronovou šťávou, aby nezhnědly. Pak banány položíme na šlehačku a lodičky podáváme.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 29.