Recepty první republiky: Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Na těsto potřebujete: 600 g vařených brambor ve slupce (varný typ B), 200 g hrubé mouky, 100 g krupice, 1 vejce, špetka soli.
Ostatní suroviny: 1 kg švestek (bez pecek), 120 g mletý mák, 120 g moučkový cukr, 100 g rozpuštěné máslo.
Uvařené brambory ve slupce (nejlépe den předem) oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme pevné těsto. Těsto rozválíme na pomoučněném vále o síle cca 3 milimetry, plát těsta nakrájíme na čtverce podle velikosti švestek, které do těsta důkladně zabalíme. Vaříme v mírně osolené vodě asi 5 minut. Při podávání posypeme mákem a moučkovým cukrem, polijeme rozpuštěným máslem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 24.