Recepty první republiky: Roastbeef s bramborem a domácí majonézou

Na roastbeef potřebujete: nízký roštěnec 1,5 kg, plnotučná hořčice 50 g, worcestrová omáčka 50 ml, tabasco 50 ml, dijonská hořčice 50 g, rostlinný olej 50 g, vinný ocet 20 ml, sůl, pepř
Připravíme marinádu, očištěné maso svážeme kuchyňským provázkem do tvaru válečku, osolíme a opepříme, potřeme marinádou a necháme v lednici minimálně 4 hodiny odpočinout. Setřeme marinádu z povrchu masa a maso zprudka opečeme ze všech stran. Šál roštěné pečeme na 120 °C, se sondou (teploměrem) na 56–58 °C uvnitř. Po upečení necháme roastbeef vždy vychladnout. Posléze krájíme na tenké plátky, které před podáváním lehce prohřejeme, podáváme s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 24.