Letní grillparty: Kuře v citrusové marinádě

POTŘEBUJETE:
4 kuřecích stehen
sůl
mletý pepř
Na marinádu:
½ citronu
½ limety
½ pomeranče
1 snítku rozmarýnu
1 chilli papričku
2 stroužky česneku
2 lžíce bílého vinného octa
4 lžíce olivového oleje
100 ml černého piva
Smícháme šťávu a kůru z půlky citronu s limetovou a pomerančovou šťávou, přidáme nasekanou chilli papričku, nasekané lístky rozmarýnu a nadrcený česnek. Přidáme tekuté ingredience a vymícháme marinádu, do níž naložíme kuřecí stehna. Necháme v lednici marinovat nejlépe přes noc. Pak maso vyjmeme z marinády, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a položíme kůží dolů na rozpálený gril. Lžičkou vybereme z marinády její pevné části a na maso je případně ještě naneseme. Grilujeme pomalu z každé strany zhruba 10 – 15 minut, respektive tak dlouho, dokud není maso měkké.
Více grilovacích receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 26-27.