Letní zelenina: Zapečená brokolice
POTŘEBUJETE:
500 g brambor
500 g brokolice
2 lžíce margarínu
1 červenou cibuli
1 stroužek česneku
3 vejce
100 g crème fraîche
100 ml smetany
50 ml mléka
500 g nastrouhaného tvrdého sýra nebo mozzarelly na zapečení
sůl
mletý pepř
muškátový oříšek
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Brokolici umyjeme, oddělíme jednotlivé růžičky a nakrájíme stonky. Plátky brambor a stonky brokolice vaříme v osolené vroucí vodě asi 10 minut. Po 5 minutách přidáme růžičky brokolice. Formu vymažeme lžící margarínu, vyložíme ji plátky brambor a brokolicí. Cibuli a česnek oloupeme, nasekáme nadrobno a podusíme se lžící margarínu na pánvi. Odstavíme ze sporáku a dáme stranou. Vajíčka s crème fraîche, smetanou a mlékem vymícháme se solí, pepřem a muškátovým oříškem, poté smícháme na pánvi s cibulí, česnekem a půlkou sýra. Směs promícháme s uvařenou zeleninou ve formě a nákyp posypeme zbytkem sýra. V troubě předehřáté na 180 °C ve střední poloze pečeme 30 minut.
Více zeleninových receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 28.