Letní zelenina: Brownie s patizonem

POTŘEBUJETE:
300 g patizonu
2 vejce
1 lžíci vanilkového extraktu
80 g kokosového cukru
60 ml jablečného pyré
130 g jemně mleté špaldové mouky
45 g kakaa
1 lžičku sody
sůl
1 hrnek čokoládových lupínků + ½ hrnku na posypání
Troubu předehřejeme na 180 °C. Patizon pečlivě omyjeme a nastrouháme najemno. Do jedné mísy dáme vejce, vanilkový extrakt, kokosový cukr a jablečné pyré a vše dobře promícháme. Ve druhé míse smícháme mouku, kakao, sodu, sůl a vše poté přidáme do mísy s mokrou směsí. Přidáme nastrouhaný patizon a čokoládové lupínky. Vniklé těsto nalijeme do menšího pekáčku vyloženého pečicím papírem. Na závěr posypeme povrch čokoládovými lupínky. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 – 30 minut (těsto vyzkoušíme špejlí uprostřed pekáčku). Před podáváním necháme vychladnout.
Více zeleninových receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 28.