RECEPTY S RYBOU A ZELENINOU: Makrela se špenátem!
Ještě jste neslyšeli o výtečné kombinaci, kterou vytváří rybí maso se špenátem? Tak to určitě musíte vyzkoušet náš recept!
POTŘEBUJETE:
✔ 2 vykuchané makrely
✔ 2 svazky petrželky
✔ 3 stroužky česneku
✔ 6 lžic rozpuštěného másla
✔ mletý pepř
✔ sůl
✔ 50 g černých oliv
✔ 2 lžíce citronové šťávy
✔ 1 cibuli
✔ 500 g čerstvého nebo mraženého špenátu
✔ špetku muškátového oříšku
1. Nadrobno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na másle. Přidáme čerstvý nebo mražený špenát, ochutíme solí a špetkou muškátového oříšku a chvíli podusíme.
2. Na pracovní plochu si připravíme dva velké pláty alobalu. Omyjeme si petrželku, nasekáme ji nadrobno a dáme ji do hrnce. Stranou si odložíme 1 vrchovatou lžíci petrželky.
3. Do hrnce s petrželkou postupně přidáme ještě prolisovaný česnek, tři lžíce másla, sůl, pepř a pokrájené olivy. Směs dáme do chladu uležet.
4. Opláchnuté a osušené makrely potřeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Připravenou petrželovou směsí naplníme vnitřky makrel. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
5. Na alobal si rozprostřeme špenát, položíme na něj makrely a potřeme je zbytkem másla. Alobal těsně srolujeme a pečeme na plechu asi 25 minut.
6. Po dopečení makrely vybalíme z fólie, odstraníme z ní kůži, hlavu a ocas. Podáváme s opečenými brambory a zeleninovým salátem.