Polévkový týden: Cizrnová s česnekem
POTŘEBUJETE: 1 plechovku cizrny (400 g) 300 g brambor 3 stroužky česneku 2 lžíce olivového oleje 1 lžičku sušeného rozmarýnu 1 lžičku sušeného tymiánu sůl 1 l zeleninového vývaru
K DOLADĚNÍ. 100 g konzervované cizrny 2 stroužky česneku 1 lžičku olivového oleje
Cizrnu z plechovky slijeme. V hrnci rozehřejeme olivový olej, na kterém minutu smažíme drcený česnek. K němu přidáme na kostičky nakrájené brambory a také cizrnu. Vše přelijeme zeleninovým vývarem a necháme vařit, než změknou brambory. Pak už jen přidáme koření a rozmixujeme dohladka. Cizrnu na doladění scedíme a s trochou olivového oleje a stroužky česneku.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 2.