Polévkový týden:Kuřecí vývar s nudlemi
POTŘEBUJETE: 2 kuřecí stehna 2 mrkve 1 kořenovou petržel 100 g celeru ½ žluté cibule i se slupkou 5 kuliček černého pepře 1 bobkový list 3 kuličky nového koření 2 l vody 150 g domácích nudlí sůl 1 hrst nasekané listové petržele
Do velkého hrnce se studenou vodou dáme omytá kuřecí stehna společně s očištěnou zeleninou vcelku a cibuli i se slupkou (dodá polévce barvu). Osolíme, přidáme kuličky pepře, nového koření a bobkový list. Přivedeme k varu a plamen stáhneme na minimum. Jakmile se na povrchu objeví pěna, lžící ji postupně odebereme, aby vývar zůstal čistý. Vývar takto táhneme alespoň 1,5 až 2 hodiny, ale úplně nejlépe 6 až 8 hodin (ideálně přes noc). Pak maso, zeleninu a koření vyjmeme, maso obereme od kostí a pokrájíme, zeleninu kořenovou zeleninu nakrájíme a vše vrátíme do polévky. Pokud chceme sytější chuť zeleniny, uvaříme si čerstvou, na kostičky nakrájenou zeleninu v jiném hrnci a do polévky vložíme místo té původní. Zavaříme nudle a vývar doladíme čerstvou nasekanou petrželkou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 2.