Polévkový týden: Celerová krémová

POTŘEBUJETE: 300 g celeru ½ cibule 150 g brambor 1 žloutek sůl mletý pepř 1 lžíci octa 1 rovnou lžičku cukru 2 lžíce olivového oleje 100 ml 12% smetany na vaření 700 ml zeleninového vývaru
Celer a brambory očistíme a nakrájíme je na menší kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm celer společně s cibulí, klidně 5 minut, než začnou trochu zlátnout. Přidáme brambory, podlijeme vývarem a necháme vařit do změknutí. Pak vše rozmixujeme a zjemníme smetanou promíchanou se žloutkem (polévku krásně zahustí). Podle chuti dosolíme a ochutíme octem a cukrem.
Více receptů najdete v tištěném aha! pro ženy číslo 2.