Jídlo, které chutná a léčí: Kořeněná ovesná kaše

POTŘEBUJETE: 2 lžičky ghí 2 drcená semínka kardamonu ½ lžičky mleté skořice špetku sušeného mletého zázvoru ½ hrnku drcených ovesných vloček ½ hrnku vody ½ hrnku mléka (ne kokosového) 2 nasekanou datli (necháme přes noc namočenou v mléce)
V malém hrnci nehcáme rozpustit ghí. Na mírném ohni k němu přidáme drcený kardamom, skořici, zázvor a restujeme po dobu jedné minuty. Přidáme ovesné vločky, opékáme jednu až dvě minuty. Doplníme vodou, mlékem a datlí. Za stálého míchání přivedeme k varu. Snížíme teplotu, částečně zakryjeme pokličkou a vaříme po dobu 10 minut, dokud vločky nejsou měkké a krémové. Servírujeme teplé. Můžeme posypat například mandlemi.
Více ajurvédských receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 3.