Jídlo, které chutná a léčí: Bramborovo- květákové subji

POTŘEBUJETE: 1 velkou bramboru 1 malou hlávku květáku 1 lžíci hgí ½ lžičky hořčičných semínek ½ lžičky kmínu 1 lžičku kurkumy 1 vrchovaté lžičky mletého koriandru ½ čajové lžičky skořice 1 lžičku kari prášku 1 – 2 lžíce sirupu z hnědé rýže sůl čerstvě nasekaný koriandr
Brambory oloupeme a nakrájíme na 2 cm kousky. Květák důkladně omyjeme a nakrájíme také na 2 cm kousky. Na pánvi se silným olejem rozehřejeme ghí. Přidáme hořčičná semínka. Jakmile prasknou, přisypeme kmínová semínka, několik sekund mícháme. Doplníme brambory, pak kurkumou, dobře promícháme a vaříme 5 až 6 minut. Brambory by měly být lehce zlatavé. Pak přidáme květák a špetku soli. V případě potřeby přilijeme malé množství vody, aby se zelenina lépe dusila a zvlhčila. Vaříme dalších 6 až 8 minut. Když je zelenina téměř uvařená, přisypeme kari, skořici a koriandr a promícháme. Přidáme ještě trochu ghí a vaříme ještě několik minut. Odstavíme z ohně a přilijeme sirup z hnědé rýže. Posypeme čerstvým koriandrem a podáváme s rýží basmati.
Více recptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 3.