Jídlo, které chutná a léčí: Dušený chřest

POTŘEBUJETE: 8 – 10 stvolů chřestu 3 kousky šafránu 1 lžíci horké vody 2 lžíce ghí ¼ lžičky mletého římského kmínu ¼ lžičky mletého koriandru špetku soli šťávu z ½ citronu
Opláchneme chřest a odřízneme z něj tvrdé, dřevnaté konce. V malém hrnku namočíme šafrán do horké vody po dobu 10 minut. V malém hrnci na mírném ohni necháme rozpustit ghí. Přisypeme kmín, koriandr a restujeme 1 minutu. Poté přidáme sůl, chřest a za občasného míchání vaříme 5 minut. Doplníme šafránem i s vodou, ve které jsme ho namáčeli. Sundáme z ohně, zakryjeme a necháme 5 minut odpočívat. Zakápneme štávou z citronu a servírujeme.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 3.