Jídlo, které chutná a léčí: Cuketová polévka se zázvorem

POTŘEBUJETE: 4 lžíce ghí 3 hrnky nasekané cukety ½ hrnku nasekaného celeru ½ lžičky soli 3 hrnky zeleninového vývaru ¾ hrnku restovaných nesolených kešú Pepř pro dochucení špetku asafoetidy (čertovo lejno)
Ve velkém hrnci, na středním ohni, necháme rozpustit ghí. Přidáme cuketu, celer a sůl, a asafoetidu. Orestujeme na slabém ohni a necháme vařit 20 až 30 minut, dokud nebude zelenina měkká. Necháme zchladnout, poté vložíme do mixéru, přidáme zeleninový vývar a kešú. Rozmixujeme. Vložíme zpět do hrnce a ohřejeme. Pokud je směs příliš hustá, přilijeme trochu zeleninového vývaru. Podáváme teplé, posypeme pepřem podle chuti.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 3.