Polévkový týden: Dýňová s kokosovým mlékem

POTŘEBUJETE: 800 g dýně Hokkaidó 2 stroužky česneku 2 lžíce olivového oleje 1 lžičku kari sůl 700 ml vody 300 ml kokosového mléka 50 ml pomerančové šťávy
Omytou dýni naporcujeme, vyjmeme semínka a nakrájíme na kostky asi 3x3 cm. Dáme je na plech s pečicím papírem, pokapeme lžičkou oleje a vložíme do vyhřáté trouby na 200 ºC. Pečeme 20 minut, aby začala dýně zlátnout. Do hrnce dáme lžičku oleje, orestujeme na něm nasekaný česnek s kari. Přidáme upečenou dýni, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 10 minut. Pak polévku rozmixujeme, přidáme kokosové mléko a pomerančovou šťávu. Necháme prohřát.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 2.