Polévkový týden: olévka s mletým masem a kapustou

POTŘEBUJETE: 200 g mletého hovězího masa 200 g kapusty ¼ cibule 1 mrkev 1 kořenovou petržel 200 g sekaných rajčat z plechovky 2 stroužky česneku 2 hrsti čerstvého špenátu 2 lžíce olivového oleje celý kmín 1 bobkový list 3 kuličky černého pepře 1 lžičku mleté sladké papriky sůl 1 lžíci čerstvých bylinek (petržel, pažitka) 1,2 l hovězího vývaru nebo vody
Kořenovou zeleninu a cibuli očistíme, nakrájíme na kostičky, kapustu nakrájíme na tenké proužky. Do velkého hrnce dáme rozehřát olivový olej, na kterém cibuli osmažíme do zesklovatění. Přidáme mleté maso a zprudka restujeme za stálého míchání, aby se rozpadlo. Ochutíme kmínem, pepřem, bobkovým listem, červenou paprikou a ještě minutu ho restujeme. K masu přidáme všechnu kořenovou zeleninu, kapustu a zalijeme vývarem či vodou. Osolíme a vaříme přibližně 30 minut. Jakmile maso i zelenina změknou, přidáme sekaná rajčata. Vaříme ještě 5 minut. Nakonec do polévky přidáme čerstvý špenát, prolisovaný česnek a už nevaříme.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 2.