Na slanou notu: Salátové jednohubky s pečenou hlívou
POTŘEBUJETE: 2 hlávky baby gem salátu 200 g hlívy ústřičné sůl pepř 1 Shiitake pesto od Živiny 1 zelené jablko 1 Jablečné čatní od Živiny 40 g pažitky
Nejdříve umyjeme všechnu zeleninu a jednotlivé listy salátu namočíme na 10 minut do studené vody. Hlívu nakrájíme, lehce osolíme i opepříme a pečeme 20 minut v troubě předehřáté na 180°. Až zcela vychladne, opatrně ji promícháme s pestem. Jablko nakrájíme na menší kostičky, pažitku naporcujeme na drobno. Postupně pak skládáme jednohubky – na plátek salátu dáme hlívu, jablečné čatní a kousky jablka, vršek posypeme pažitkou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 51-52.