Na slanou notu: Slané muffiny s pancettou

POTŘEBUJETE: 1 cibuli 100 g pancetty 1 hrst čerstvého špenátu 2 vejce 250 g univerzální mouky Babiččina volba 200 ml podmáslí nebo kefíru 1 lžičku prášku do pečiva maldonskou sůl 50 g goudy 50 g parmazánu 1 lžíci bylinkového másla 1 lžičku másla lněné semínko
Na másle opečeme najemno nakrájenou cibuli a pancettu, v závěru přidáme i špenát a necháme ho zavadnout. V míse smícháme vejce, mouku, podmáslí nebo kefír, prášek do pečiva a špetku soli. Poté vmícháme i nastrouhané sýry a směs s pancettou. Těsto rozdělíme do formy na muffiny a zlehka posypeme lněným semínkem a solí. Pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 20 minut. Po vychladnutí opatrně vyklopíme z formy.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 51-52.