Na slanou notu: Lehká tuňáková pomazánka

POTŘEBUJETE: 2 jarní cibulky 2 konzervy tuňáka v oleji (ideálně řezy) 4 lžíce majonézy Spak 1 lžičku hořčice Spak citronovou šťávu sůl pepř pečivo vhodné na opečení
NA DOZDOBENÍ: citron čerstvé bylinky dle chuti
Jarní cibulky nakrájíme najemno. Z tuňáka slijeme olej a poté ho vyklopíme do misky. Přidáme cibulku, majonézu a hořčici. Směs důkladně promícháme a dle chuti zakápneme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Poté pečivo opečeme na suché pánvi dozlatova a mažeme pomazánkou. Zdobíme kousky citronu a bylinkami nebo zelenou natí jarních cibulek, výborná je i kombinace se sušenými rajčaty.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 51-52.