Krůtí kousky v hořčičném sosu podle Květy Kroupové. Vyzkoušejte, nebudete litovat!
Na krůtích kouskách v hořčičném sosu si rozhodně pochutnáte.
POTŘEBUJETE:
500 g krůtího masa (vykostěné stehno nebo prsa)
2 lžíce oleje
3 lžíce kremžské hořčice
sůl
mletý pepř
1 svazek jarní cibulky
1 lžičku solamylu
JAK NA TO:
Krůtí maso nakrájíme na středně velké kousky, přibližně 3 – 4 kousky na porci. Dáme do misky, osolíme, opepříme, přidáme kremžskou hořčici a olej. Dobře promícháme, aby se maso obalilo, a necháme hodinu uležet. Poté rozpálíme olej, orestujeme větší část nakrájené mladé cibulky a přidáme maso. Prvních pár minut promícháváme, aby se maso orestovalo rovnoměrně ze všech stran, po chvíli přiklopíme, podlijeme a dusíme do měkka. Pokud máme rádi maso s omáčkou (šťávou), přidáme před koncem ještě lžíci hořčice a lžičku solamylu a zředíme vodou do požadované hustoty. Minutu před dokončením přidáme zbylou jarní cibulku, zamícháme a necháme jen krátce provařit . Podáváme s rýží.