Zkuste sladké brambory - Batátový quiche se špenátem
POTŘEBUJETE:
400 g nastrouhaných batátů
1 bílek
1 lžíce hladké mouky
2 lžičky olivového oleje extra virgin
sůl
mletý pepř
Na náplň:
4 plátky anglické slaniny
2 jarní cibulky
2 hrsti baby špenátu
4 vejce
3 bílky
200 ml mléka
1 hrst strouhaného ementálu
1 hrst strouhané čedaru
Jak na quiche?
Troubu předehřejeme na 210 °C a formu vymažeme olejem. Nastrouhané sladké brambory dáme do mísy s vodou a promíchejte, aby se vyplavil škrob. Pak je scedíme a vymačkáme v utěrce. V míse je promícháme s bílkem, moukou, solí a pepřem. Těsto dáme do formy a rozložíme ho na dno a po stěnách, aby vznikl korpus koláče. Pečeme 20 až 25 minut dozlatova. Mezitím nakrájíme slaninu na kousky, na pánvi ji vyškvaříme. Odebereme trochu tuku a na zbylé osmahneme nakrájené jarní cibulky, pak přidáme špenát a necháme ho zavadnout. Vše přidáme ke slanině. V míse promícháme všechny suroviny na náplň (část nastrouhaných sýrů si necháme stranou) a osolíme ji. Náplň nalijeme na korpus, posypeme zbylým sýrem, teplotu trouby snížíme na 160 °C a pečeme dalších 35 až 40 minut dozlatova.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 28.