Zkuste sladké brambory - Batáty plněné mletým masem
POTŘEBUJETE:
4 větší batáty
400 g mletého hovězího
400 g sterilovaných krájených rajčat
1 lžíci přepuštěného másla
1 cibuli
1 lžíci římského kmínu
mleté chilli
mletý koriandr
jarní cibulku na ozdobu
Batáty očistíme pomocí kartáče, vidličkou do nich uděláme pár vpichů a dáme je na rošt do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečeme asi hodinu (podle velikosti). Zda jsou batáty hotové, poznáme pomocí vidličky, která by do nich měla lehce zajet i vyjet. Mezitím si nasekáme najemno cibuli, osmahneme ji na másle a pak přidáme koření a mleté maso. Restujeme, až se maso začne od sebe oddělovat a bude zatažené. Osolíme, opepříme a přidáme rajčata. Směs dusíme asi 20 minut. Upečené batáty podélně rozřízneme a lehce rozevřeme. Vnitřek osolíme a opepříme. Do otvoru dáme masovou náplň a ozdobíme nasekanou jarní cibulkou.
Více receptů na batáty najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 28.