Vánoční recepty s rybami: Nechte kapra marinovat v rozmarýnu tak, jako naše čtenářka Květa Kroupová!
Slavnostní večeře v mnohých českých domácnostech obsahuje i kapra v trojobalu. Naše čtenářka Květa Kroupová však filety nechala marinovat ve směsi s rozmarýnem. Výsledek je vynikající, a co víc - zdravější než klasická smažená varianta!
POTŘEBUJETE:
✔ 8 porcí kapra
✔ sůl
✔ čerstvý rozmarýn
✔ máslo
Na marinádu:
✔ 1 plátek másla
✔ sušený rozmarýn
✔ sušený tymián
✔ 1 lžičku mleté sladké papriky
✔ špetku mleté pálivé papriky
✔ mletý pepř
✔ drcený kmín
✔ ½ cibule
✔ 3 stroužky česneku
JAK NA TO:
Nejprve si připravíme porce z kapra, lepší jsou vykostěné. Připravíme si marinádu. Do rozehřátého másla, přidáme koření a bylinky, najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Dobře ji promícháme a pomažeme s ní osolené porce ryb. Necháme alespoň 3 hodiny uležet, poté obalíme v hrubé mouce a osmažíme na pánvi s máslem a snítkami rozmarýnu.