Vánoční recepty s rybami: Připravte si polévku z kapra podle Martiny Antalové!
Martina Antalová nám poslala recept na tradiční rybí polévku z kapřího hřbetu. Na štědrovečerním stole nesmí chybět!
POTŘEBUJETE:
✔ 1 hřbet z kapra
✔ 200 g mražené polévkové zeleniny
✔ 1 cibuli
✔ 2 lžíce másla
✔ 5 kuliček pepře
✔ 1 stroužek česneku
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ muškátový květ
✔ petrželovou nať
JAK NA TO:
Do hrnce se studenou vodou vložíme hřbet z kapra, celou oloupanou cibuli, rozmačkaný česnek, celý pepř a vaříme 30 minut. Hřbet vyndáme, obereme kosti a vývar přecedíme. Na másle osmažíme zeleninu a přidáme ji společně s masem do vývaru. Osolíme, opepříme, ochutím muškátovým květem a pokrájenou petrželovou natí. Podáváme s opečeným chlebem.